Cea mai bănoasă idee de afacere în 2023: curg banii pe tine din primele 30 de zile

de: Mădălina Bahrim
15 02. 2023

Mulți români caută din ce în ce mai intens un domeniu de activitate în care să-și deschidă propria afacere. Unii încearcă în HoReCa, alții în Turism sau industria textilă. Puțini știu însă că există un domeniu ce-ți garantează succesul din prima lună în care apari pe piață.

Bineînțeles că nu este un domeniu ce are ușile deschise pentru toată lumea, fiindcă presupune anumite investiții, dar și studii sau experți care să alcătuiască echipa pe care o angajezi, dar dacă intri pe piață e imposibil să nu dai lovitura.

Cele mai recente cifre oficiale indică faptul că industria de petrol și gaze este poate una dintre cele mai profitabile din lume.

La nivel global, firmele ce activează aici înregistrează anual profituri de-a dreptul amețitoare. Ei bine, dacă ai reuși să-ți deschizi o afacere care să aibă legătură cu acest domeniu, ai reuși să atingi independența financiară într-un timp record.

Afacerea care te îmbogățește, dar unde puțini reușescsă deschidă uși”

Cifrele arată că industria mondială de petrol şi gaze au explodat până la aproximativ 4.000 de miliarde de dolari, de la o medie de 1.500 de miliarde de dolari în anii anteriori. Aceste informații au fost făcute publice, zilele acestea, de însuși directorul Agenţiei Internaţionale a Energiei (IEA), Fatih Birol.

Nu uita că, indiferent care ar fi domeniul în care-ți dorești să investești, este important să realizezi o analiză amănunțită a acestuia, să ai un plan de afaceri bine pus la punct și studii laborioase de piață.

De asemenea, e vital să fii conștient că, până la urmă, nu există afacere care să fie complet sigură și să nu prezinte niciun fel de risc, motiv pentru care trebuie să te aștepți și la perioade mai puțin profitabile.

Oricât de bine ar merge, în general, un domeniu de activitate, trebuie să fii conștient că poți profita de succesul său doar fiind foarte bine pregătit și cunoscând ce presupune activitatea respectivă.

Prin urmare, acumulează experiență și cât mai multe cunoștințe înainte de orice afacere și asumă-ți riscurile posibile.